Bun venit pe Winter Sports.
+ Răspuns la subiect
Rezultate 1 la 1 din 1
    In snow We trust !
    Data înscrierii
    06.03.2008
    Posturi
    635

Implicit Inferno 2009 se amana datorita riscului crescut de avalanse din zona Balea

Avand in vedere avertizarile emise de Administratia Nationala de Meteorologie si in urma consultarilor avute cu reprezentantii Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Sibiu si cu reprezentantii Salvamont, Xventure Offroad Romania a luat decizia de a amana editia din acest an a competitiei de freeride Inferno, programata pentru data de 14.03.09.

Reamintim ca pentru Muntii Fagaras este declarata alerta de avalanse de grad 4 spre 5, unde gradul de amplitudine al avanlaselor este dat de oscara de la 1 la 5.

Datorita caderilor mari de zapada inregistrate in ultimele zile in zona Balea Lac - Balea Cascada, aceasta competitie nu s-ar fi putut desfasura in conditii de maxima siguranta pentru participanti intrucat riscul de producere a unor avalanse in zona se va mentine si pentru acest week-end.

"Am sperat pana in ultimul moment ca vremea se va imbunatati insa din informatiile primite din partea autoritatilor zona Balea ramane in continuare nesigura. Traseul pe care l-ar fi urmat concurentii traversa portiuni in care pericolul de producere a unor avalanse era foarte mare si nu am vrut sa riscam. Imi pare rau ca trebuie sa amanam competitia insa sper sa o putem reprograma pentru week-end-ul viitor" a declarat Martin Freinademetz organizatorul competitiei.

O sa va anuntam din timp care va fi noua data programata pentru desfasurarea competitiei.

Miniaturi atașate Miniaturi atașate Inferno 2009 se amana datorita riscului crescut de avalanse din zona Balea-inferno_2009_balea_resize.jpg  

Permisiuni postare

• Nu poți posta subiecte noi
  • Nu poți răspunde la subiecte
  • Nu poți adăuga atașamente
  • Nu poți edita posturile proprii