Avand in vedere avertizarile emise de Administratia Nationala de Meteorologie si in urma consultarilor avute cu reprezentantii Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Sibiu si cu reprezentantii Salvamont, Xventure Offroad Romania a luat decizia de a amana editia din acest an a competitiei de freeride Inferno, programata pentru data de 14.03.09.
Reamintim ca pentru Muntii Fagaras este declarata alerta de avalanse de grad 4 spre 5, unde gradul de amplitudine al avanlaselor este dat de oscara de la 1 la 5.
Datorita caderilor mari de zapada inregistrate in ultimele zile in zona Balea Lac - Balea Cascada, aceasta competitie nu s-ar fi putut desfasura in conditii de maxima siguranta pentru participanti intrucat riscul de producere a unor avalanse in zona se va mentine si pentru acest week-end.
"Am sperat pana in ultimul moment ca vremea se va imbunatati insa din informatiile primite din partea autoritatilor zona Balea ramane in continuare nesigura. Traseul pe care l-ar fi urmat concurentii traversa portiuni in care pericolul de producere a unor avalanse era foarte mare si nu am vrut sa riscam. Imi pare rau ca trebuie sa amanam competitia insa sper sa o putem reprograma pentru week-end-ul viitor" a declarat Martin Freinademetz organizatorul competitiei.
O sa va anuntam din timp care va fi noua data programata pentru desfasurarea competitiei.

LinkBack URL
About LinkBacks

Răspunde cu citat